Novinar "Pečata" uhapšen zbog prijetnji smrću Aleksandru Vučiću

Ćosić je kasnije saopštio da nije uhapšen te da je "problematičan status napisan u poremećenom stanju svijesti"
2 komentar(a)
Pavle Ćosić, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Pavle Ćosić, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 17.08.2013. 07:11h

Novinar beogradskog lista "Pečat" Pavle Ćosić uhapšen je nakon što je na svom Facebook profilu napisao da će platiti ako neko ubije Aleksandra Vučića, prvog potpredsjednika vlade Srbije i ponudio 20.000 eura za njegovo ubistvo, prenose srpski mediji.

Ćosić je, takođe preko Facebook-a, kasnije saopštio da nije uhapšen te da je "problematičan status napisan u poremećenom stanju svijesti".

"To je istina, ali sam ga izbrisao vrlo brzo. Bio sam samo na informatinvom razgovoru u policiji i kompjuter s kog sam pisao predao na vještačenje kako bi moja izjava bila potvrđena", dodao je Ćosić.

On je poručio da mu nije bilo ni na kraj pameti ni da naruči ubistvo niti da ubije Vučića.

"Nijesam nikakav terorista i opasan ludak kao što prenose mediji”, napisao je u Ćosić, za kojeg je, kako podsjeća "Blic", ranije iz policije potvrđeno da je uhapšen zbog pretnji ubistvom prvom potpredsejdniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

"Blic" podsjeća da je Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine prošlog mjeseca osudili su prijetnje i pozive na linč upućene Nataši Kandić, a povod za ovaj napad bila je, kako tvrde, izmišljena vijest u "Pečatu" po Ćosićevom izboru.

"Podsjećamo da je povod za ovaj nasrtaj na Natašu Kandić bio izmišljena vijest objavljena u magazinu Pečat u rubrici Agencijske vijesti po izboru Pavla Ćosića, pod naslovom 'Fond za humanitarno pravo osudio humanitarnu akciju Novaka Đokovića'. Ni na koji način uredništvo Pečata nije ukazalo da je u pitanju 'satira'", navodi se u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.

Bonus video: