Zemljotres pogodio Hrvatsku

Treslo se se od Istre do Zagreba. Zemljotres se osjetio i na ostrvu Krku, u Rijeci, Gorskom Kotaru, na području Novog Vinodolskog i Gospića gdje se tlo zatreslo dva puta u tri sekunde
1 komentar(a)
Zemljotres, Foto: Shutterstock
Zemljotres, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.07.2013. 16:12h

Hrvatsku je danas popodne potresao zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihtera s epicentrom 15 kilometara sjeveroistočno od Senja, nedaleko od Drežnice i Lokvi, saopštila je Seizmološka služba.

Treslo se se od Istre do Zagreba, javili su hrvatski mediji. Zemljotres se osjetio i na ostrvu Krku, u Rijeci, Gorskom Kotaru, na području Novog Vinodolskog i Gospića gdje se tlo zatreslo dva puta u tri sekunde.

Još nema podataka o eventualnim štetama.

Zemljotres se dogodio u 14.58 sati, a kako javlja Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC), epicentar zemljotresa je bio 17 kilometara jugozapadno od Ogulina, na dubini od 20 kilometara.

Svjedok potresa iz Klenovice, 20 kilometara zapadno od epicentra, opisao je kako se prvo osjetila lagana tutnjavina koja se povećavala i ujedno počelo lagano podrhtavanje do prvog jakog udara kada se zatreslo, otprilike 10 sekundi.

"Nakon toga osjetilo se značajnije i neugodno podrhatavanje, poput horizontalnog gibanja tla na prvom spratu do jakog udara koji je najviše zatresao i bio izrazito neugodan", objavio je jedan od građana na portalu EMSC-a.

Bonus video: