Vrijeme za rezove

SNS rekonstruiše Vladu Srbije: Počinju od Vučića

Partnerima u vladi Vučič je poručio da je vrijeme za rezove ili za razilaženje i izbore, koje, kako je kazao, smatra nepotrebnim troškom i štetnom pauzom u radu Srbije
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 20.02.2019. 23:37h

Predsjednik Srpske napredne stranke i vicepremijer Aleksandar Vučić predložio je danas Glavnom odboru stranke smjenu četiri ministra - odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta.

Istakavši tako da će on biti prvi koji će u rekonstruisanoj vladi biti "rekonstruisan", Vučić je kazao da ubuduće neće obavljati jednu od dvije funkcije na kojima je sada - potpredsjednika i ministra - jer se na njegovom slučaju pokazalo, kako je rekao, da nije moguće sa jednakim uspjehom igrati i centarfora i centarhalfa.

Partnerima u vladi Vučič je poručio da je vrijeme za rezove ili za razilaženje i izbore, koje, kako je kazao, smatra nepotrebnim troškom i štetnom pauzom u radu Srbije.

"Nemoguće je da neko sa 45 odsto podrške građana Srbije predlaže promjenu četiri ministra, a oni sa manjom podrškom nijesu spremni da priznaju da mogu bolje od ovoga. Vrijeme je za rezove ili ćemo se razići i ćemo izaći na izbore, bez sukoba i svađa i to nije naš izbor, naš izbor je da svi razumiju koliko je važno da se ponašamo odgovornije od svih drugih", poručio je Vučić.

Čestitajući članovima GO na podršci koju naprednjacima pruža, prema najnovijim istraživanjima, 45 odsto gra,đana, Vučić je podsjetio da je ranije govorio da se nada da SNS nikada neće postati kao neke druge stranke koje su bile na vlasti.

"Plašim se da ste 10 odsto tih najgorih navika prihvatili i zato moramo na duboke rezove da se kancer ne proširi", rekao je Vučić i naveo da to Srbija ne bi preživjela.

Na primjedbe o "uvođenju autoritarne vlasti" Vučić je kazao da ih upućuju "oni koji imaju više stanova u Beču nego škole u Beogradu, koji potplaćuju i reketiraju".