Sud: Kaucija za Miškovića 12 miliona eura

Iznos jemstva za Miškovića je najviši ikada određen u srpskom pravosuđu, čak 12 puta viši nego što je uplatio dosadašnji rekorder nekadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić od milion eura.
70 pregleda 5 komentar(a)
Miroslav Mišković, Foto: BETAPHOTO
Miroslav Mišković, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 19.07.2013. 16:10h

Miroslav Mišković može da bude pušten iz pritvora ako položi kauciju od 12.000.000 eura, odredilo je Posebno odjeljenje Višeg suda u Srbiji.

Novčani iznos mora biti položen u dinarskoj protivvrijednosti, u gotovom novcu, kako bi se Mišković branio sa slobode, prenosi B92.

"Nakon pružanja dokaza sudu da je položen navedeni iznos jemstva u depozit suda, okrivljeni Miroslav Mišković će se pustiti na slobodu", navodi se u saopštenju.

Miroslavu Miškoviću je zabranjeno i napuštanje boravišta uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu, uz privremeno oduzimanje putne isprave na ime okrivljenog – pasoša.

Protiv rješenja stranke u postupku se mogu žaliti, s tim što žalba ne zadržava izvršenje

Iznos kaucije za Miškovića je najviši ikada određen u srpskom pravosuđu, čak 12 puta viši nego što je uplatio dosadašnji rekorder nekadašnji predsjednik FSS Zvezdan Terzić od milion eura, prenio je B92.

Isti iznos nedavno je određen Zvonimiru Nikeziću.

Mišković je u pritvoru od decembra 2012. godine.

Inače, o kauciji se govorilo i prethodnih mjeseci, a mediji su početkom juna tvrdili da su Miškovićevi branioci spremni da Specijalnom sudu predlože da se vlasnik Delta holdinga brani sa slobode uz kauciju od 25 miliona eura.

Miškovićev zastupnik Zdenko Tomanović tada nije htio ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, kao ni eventualni iznos kaucije, a iz Posebnog odeljenja višeg suda su naveli da takav predlog nije stigao do njih.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" i ostalih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane se sa slobode.

Odlukom suda je ove nedelje pritvor produžen pritvor za još 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Bonus video: