Rijeka: Obezbjeđenje reketiralo ugostitelje

Načelnik sektora kriminalističke policije danas je pozvao građane i ugostitelje koji su bili žrtve reketiranja ili nanošenja povreda da se s punim povjerenjem obrate policiji
163 pregleda 0 komentar(a)
Rijeka, Hrvatska, Foto: Croatia.hr
Rijeka, Hrvatska, Foto: Croatia.hr
Ažurirano: 15.07.2013. 18:09h

Radnici zagrebačke službe za obezbjeđenje Klemm tukli i reketirali riječke ugostitelje. Policija pozvala građane da prijave iznude.

Načelnik sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske Željko Kruneš danas je na vanrednoj konferenciji za novinare pozvao građane i ugostitelje koji su bili žrtve reketiranja ili nanošenja povreda, a to do sada nisu prijavili, da se s punim povjerenjem obrate policiji, prenosi Indeks.hr.

Konferencija za novinare je sazvana nakon što su intervencijom specijalaca proteklog vikenda u Rijeci uhapšena tri radnika obezbjeđenja, zbog iznuda i nanošenja teških tjelesnih povreda riječkim ugostiteljima.

Ukupno pet kaznenih djela, kako kažu u policiji, počinjeno je u posljednjih nekoliko mjeseci na području Primorsko-goranske županije na štetu dvije osobe.

Uhapšeni su Vedran Prica (29) iz Pule, Kristijan Hodak (36) iz Zagreba i Tomislav Čuljat (34) iz Rijeke, a svi su radili za zagrebačku kompaniju Klem sigurnost d.o.o vlasnika Josipa Klemma. Riječ je o bivšim i aktivnim sportistima - Hodak je trenirao Bokserski klub Delnice, Prica je bio bokser za Rijeku, a Čuljat je bivši fudbaler Pomorca i Orijenta. Jedino je Tomislav Čuljat imao licencu za obavljanje poslova obezbjeđenja.

Uhapšeni radnici obezbjeđenja predani su juče nadzorniku pritvora.

Bonus video: