Potpisan ugovor

Panasonic suvlasnik slovenačkog Gorenja

Na osnovu ugovora o strateškom partnerstvu, Panasonic će u Gorenje investirati 10 miliona eura čime će postati njegov treći najveći vlasnik
1 komentar(a)
Gorenje i Panasonic, Foto: Www.nedstor.com
Gorenje i Panasonic, Foto: Www.nedstor.com
Ažurirano: 07.07.2013. 18:22h

Slovenački proizvođač kućanskih aparata Gorenje zaključio je ugovor o strateškom partnerstvu sa japanskim Panasonicom, objavio je slovenački koncern.

Na osnovu ugovora o strateškom partnerstvu, Panasonic će u Gorenje investirati 10 miliona eura čime će postati njegov treći najveći vlasnik, saopštio je direktor Gorenja Franjo Bobinac.

Slovenački koncern, koji je posljednjih godina tražio strateškog partnera, u saopštenju za javnost navodi da je partnerstvo s Panasonicom istorijski trenutak u njegovim strateškim planovima razvoja.

Predviđa se da će da će na početku saradnje Gorenje i Panasonic zajedno razvijati novu generaciju mašina za pranje veša za tržište EU i proizvoditi hladnjake s Panasonicovom robnom markom za distribuciju u Rusiji i drugim tržištima bivšeg SSSR-a, a predviđena je i mogućnost zajedničke distribucije kuhinjskih aparata obje kompanije.

Preporučujemo za Vas