Nikolić: Očekujemo datum, a ne tapšanje po ramenu

"Kažu da je sada sve u rukama najuticajnije članice - Njemačke. Pretpostavljam da je teško nositi na leđima toliku odgovornost"
4 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Beta/AP
Tomislav Nikolić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.06.2013. 09:50h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je uvjeren da će EU 28. juna Srbiji "dati istorijsku šansu" i pozvao Njemačku, kao najuticajniju članicu EU da svojom odlukom pokaže da se zalaže za pomirenje, mir i stabilnost u regionu i da umije da cijeni tuđe napore.

"Nama tapšanje po ramenu nije dovoljno. Mi tražimo da nam pruže priliku da živimo i preživimo, rekao je Nikolić u obraćanju javnosti uoči odluke o pokretanju pristupnih pregovora EU sa Srbijom.

"Kažu da je sada sve u rukama najuticajnije članice - Njemačke. Pretpostavljam da je teško nositi na leđima toliku odgovornost. Pa, nije ni nama bilo lako da u najtežoj mogućoj situaciji ispunjavamo zahtjeve. Uvjeren sam da će pravo i pravda prevagnuti 28. juna", rekao je Nikolić.

Nikolić je ocijenio da EU ima istorijsku odgovornost za uspješan razvoj Balkana i dodao da Srbija očekuje da sve članice Unije "dokažu da se nedvosmisleno zalažu za mir i stabilnost u regionu".

Bonus video: