Haradinaj za potpunu integraciju crnogorske manjine u Ustav Kosova

Strateška saradnja crnogorske zajednice na Kosovu znači i strateška saradnja sa crnogorskom državom, rekao je Haradinaj
20 komentar(a)
Haradinaj i Vujičić, Foto: CDS
Haradinaj i Vujičić, Foto: CDS
Ažurirano: 24.06.2013. 15:34h

Predsjednik Alijanse za Budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj primio je danas predsjednika Crnogorske Demokratske Stranke Kosova (CDS) Slobodana Vujičića a glavna tema, kako je saopšteno, bilo je pitanje uključivanja crnogorske nacionalne zajednice u ustav Republike Kosova.

Haradinaj je, kako je saopšteno iz CDS-a, rekao da je ABK zdušno zainteresovana i daje njen pun doprinos za apsolutnu inkorporaciju autentičnih Crnogoraca u ustav Republike Kosova i sve kosovske institucije.

"Strateška saradnja crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu znači i strateška saradnja sa crnogorskom državom, rekao je Haradinaj i dodao da je on za saradnju sa CDS i svim autentičnim Crnogorcima koji žele dobro svom narodu", navodi se u saopštenju.

Haradinaj i Vujičić su se saglasili da u budućnosti sarađuju na svim poljima političke, ljudske i međusobne saradnje "sa ciljem poboljšanja života svih građana Kosova, kao i produbljivanjem dobrosusjetskih odnosa dvije države Kosova i Crne Gore, kao provjerenih prijatelja, a za dobrobit regiona i zajedničkog puta ka ervoatlanskim integracijama".

"Haradinaj i Vujičić su pozvali sva raseljena lica koja žele da se vrate da su dobrodošli i da je Kosovo bilo i ostalo njihov dom", zaključuje se u saopštenju CDS-a.

Bonus video: