Mladi hrvatski fudbaler umro od srčanog udara tokom treninga

Posljednju zvaničnu utakmicu odigrao je 16. februara ove godine kada se na utakmici protiv Lokomotive po treći put u karijeri srušio na teren
2 komentar(a)
Alen Pamić, Foto: Vesti online
Alen Pamić, Foto: Vesti online
Ažurirano: 22.06.2013. 09:47h

Fudbaler Istre 1961, 24-godišnji Alen Pamić, sin trenera tog kluba Igora Pamića, sinoć je iznenada preminuo od srčanog udara dok je igrao mali fudbal, prenose agencije.

Alen je odranije imao problema sa srcem zbog čega je nekoliko puta padao na travnjaku. Posljednji susret odigrao je 16. februara ove godine kada se na utakmici protiv Lokomotive po treći put u karijeri srušio. Tada je prestao da igra i trenira, obilazio je ljekare kako bi se utvrdilo zbog čega mu se to događalo. U septembru je trebalo da ide na nove kontrol, poslije kojih je trebalo da se vidi može li nastaviti da se bavi fudbalom.

Do sada se u tri navrata srušio na terenu, a prvi put mu se to dogodilo dok je igrao u Belgiji za Standard.

Alen Pamić rođen je u 15. oktobra 1989. godine, a kao fudbaler bio je član mladih hrvatskih selekcija. Igrao je za više klubova - Žminj, Karlovac, Rijeku, Standard iz Liegea i Istru 1961.

Samo nekoliko dana ranije, 22-godišnji Stojan Tomić, mladi fudbaler Borca iz Šamca, sa sjevera BiH preminuo je od posledica moždanog udara za vrijeme fudbalskog meča koji je njegov klub igrao protiv ekipe Tekstilca iz Dervente.

Bonus video: