Srbija štedi na Vladi, nabavkama, subvencijama i investicijama

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je uoči sastanka da se za nedjelju ili dvije može očekivati da rebalans budžeta bude u Skupštini Srbije
67 pregleda 1 komentar(a)
Vlada Srbije, Foto: Privatna arhiva
Vlada Srbije, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.06.2013. 07:13h

Vrh vladajuće koalicije dogovorio je na sastanku u Beogradu detalje antikriznih mera koje podrazumijevaju uštede u budžetima ministarstava, uključujući nabavke, subvencije i investicije, prenosi Radio-televizijija Srbije.

Sastanak je u nedjelju uveče trajao tri ipo sata, a učestvovali su premijer Ivica Dačić, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministri Mlađan Dinkić, Zorana Mihajlović, Jovan Krkobabić, Verica Kalanović i Goran Knežević. Njima se kasnije pridružio i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Usaglašavanje antikriznih mjera je uslov da se zvanično krene u rebalans budžeta koji bi vlada trebalo da usvoji do kraja nedjelje. Do tada se očekuje još usaglašavanja među ministarstvima.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je uoči sastanka da se za nedjelju ili dvije može očekivati da rebalans budžeta bude u Skupštini Srbije.

Vučić je rekao i da štednji alternative nema i da, samim tim, mjerama vlade niko neće biti oštećen.

"Biće oštećena država, ako ne štedi. Srbija ima ozbiljan problem u nedostatku privrednog rasta i fiskalnom deficitu i sada se radi na smanjenju rashodne strane budžeta, a u narednom periodu mora da se podstakne privredna aktivnost", istakao je Vučić.

Bonus video: