I Tomislav Nikolić na proslavi ulaska Hrvatske u EU

Nikolić će boraviti u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj i tom prilikom se susresti sa tamošnjim predsjednikom Ivom Josipovićem
203 pregleda 4 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Tomislav Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 10.06.2013. 17:08h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće 30. juna u Zagrebu proslavi ulaska Hrvatske u Evropsku uniju (EU), potvrđeno je danas agenciji Anadolija u Predsjedništvu Srbije.

Nikolić će boraviti u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj i tom prilikom se susresti sa tamošnjim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Predsjednici Srbije i Hrvatske Tomislav Nikolić i Ivo Josipović trebalo bi sjednu za isti sto prvi put 1. jula u Zagrebu, na sjednici Igmanske inicijative.

Biće to prvi susret dvojice državnih lidera nakon što je Nikolić u maju prošle godine pobijedio na predsjedničkim izborima.

Do susreta nije došlo ranije zbog Nikolićevih izjava u pogledu Vukovara i genocida u Srebrenici, koje je Josipović ocijenio i neprihvatljivim, a Nikolić kasnijim izjavama korigovao, te se i izvinio za genocid izvršen u tom gradu u Bosni i Hercegovini.

Dugoočekivani susret bio je proteklih godinu dana često tema medija zbog brojnih izjava dvojice predsjednika, a malo je nedostajalo da do njega dođe nedavno u Ohridu. Predsjednici dvije zemlje u posljednje vrijeme nijesu htjeli mnogo da govore o ovom susretu.

Proslavi u Zagrebu prisustvovaće i drugi visoki zvaničnici, među kojima i njemačka kancelarka Angela Merkl.

Bonus video: