Istražni sudija potvrdio: Ratko Butorović umro prirodnom smrću

Policija obavlja uviđaj u Buturovićevom hotelu, a za sada se ne zna da li je Buturović, inače predsjednik FK Vojvodina, umro prirodnom smrću ili nasilnom smrću
1403 pregleda 48 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2013. 20:11h

Predsjednik Fudbalskog kluba "Vojvodina" Ratko Butorović, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u hotelu "Park" u Novom Sadu, rečeno je Tanjugu u novosadskoj policiji.

Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić izjavio je da, poslije uviđaja u apartmanu u hotelu "Park" koji je koristio predsjednik FK "Vojvodina" Ratko Butorović, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da je riječ o nasilnoj smrti.

Alimpić je novinarima kazao da su u vršenju uviđaja pomogli kriminalistička tehnika i sudski vještaci koji su dali svoje mišljenje o uzroku smrti.

"Pregledana je i medicinska dokumentacija u i oko samog apartmana. Nema nikakvih tragova koji bi ukazivali da je smrt nastupila drugačijim načinom osim prvobitno pretpostavljenog - prirodnom smrću", rekao je Alimpić koji je dodao da je smrt nastupila tokom prijepodneva.

TV Vijesti, Saša Palibrk

Prema njegovim riječima, tijelo Butorovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu gdje će biti sjutra obavljena obdukcija nakon koje će sa sigurnošću znati uzrok smrti. On je kazao da postoji sudska zabilješka o tome ko je i kako pronašao Butorovićevo telo, ali da ti podaci nisu za javnost.

Otvorena knjiga žalosti zbog smrti Ratka Butorovića

FK Vojvodina oprašta se od predsjednika kluba Ratka Butorovića.

"Danas je prestalo da kuca srce našeg predsednika Ratka Butorovića, velikog čovjeka i vizionara. Malo je reći, Bato, hvala ti za sve, vječno ćeš živjeti u našim srcima i tvojoj Vojvodini", objavljeno je na zvaničnom sajtu FK Vojvodine.

Knjiga žalosti otvorena je u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov". Vrijeme i mjesto sahrane Ratka Butorovića biće objavljeno naknadno.

Butorović - od biznismena do predsjednika FK Vojvodina

Butorović je rođen u Nikšiću 17. jula 1956. godine i bio je poznat kao vlasnik hotela i nekoliko sportskih klubova u Srbiji i Crnoj Gori.

Prije funkcije predsjednika FK "Vojvodina" na koju je izabran juna 2009. bio je na čelu FK "Sutjeska", Bokserkog kluba "Vojvodina", Košarkaškog kluba Radnički kao i KK Paok iz Soluna.

Butorović je obavljao i funkciju potpredsjednika Bokserskog saveza Srbije. Butorović je bio poznat i kao biznismen koji je u Novom Sadu 1987,. godine otvorio prvi dragstor "Kan -Kan", a bavio se spoljnom i unutrašnjom trgovinom.

On je u prošloj deceniji učestvovao u izgradnji nekoliko luksuznih hotela u Crnoj Gori, u Kumboru i Budvi, kao i olimpijskog bazena u Budvi. Butorović je bio vlasnik najpoznatijeg tržnog centra u Novom Sadu "Tunel jeftinoće", a vlasnik je hotela Park od 2004. godine.

Butorović je 2008. bio uhapšen pod sumnjom da je učestvivao u namještanju mečeva, odnosno da je sa 4.000 eura potplatio sudije, ali je on naknadno pušten, jer optužba nije dokazana.

Galerija

Bonus video: