Policija privela šest bivših čelnika Novog Sada zbog zloupotreba

Privedeni se sumnjiče da su pojedinim investitorima omogućili da nezakonito pribave ukupno gotovo milion eura
6 komentar(a)
Novi Sad, Foto: Www.novisad.cc
Novi Sad, Foto: Www.novisad.cc
Ažurirano: 07.06.2013. 07:25h

Pripadnici Uprave kriminalističke policije privode šest bivših čelnika gradske uprave u Novom Sadu, koji su osumnjičeni za zloupotrebe, saznaje B92.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja građevinskih dozvola.

Prema nezvaničnim saznanjima B92, šest osoba se sumnjiči da su zloupotrebama službenog položaja i izdavanjem neodgovarajućih dozvola protivzakonito pribavili korist od milion eura.

Privode se bivši čelnici gradske uprave Novog Sada Milica Kostreš (36), bivša predsjednica Komisije za planove Skupštine grada Novog Sada, Zlatibor Paunov, bivši član Komisije i bivši načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, Leonid Nešić, takođe bivši član Komisije, ali i vlasnik i odgovorni projektant Projektnog biroa- NES Invest, Živka Maraš, bivši član Komisije i Milica Milinković, bivša pomoćnica načelnika gradske uprave za urbanizam i Tijana Pavlov, nekadašnji v.d. načelnika uprave za urbanizam.

Oni se sumnjiče da su kao članovi Komisije za planove Skupštine grada Novog Sad davali saglasnost za izgradnju objekata koji su odstupali od važećeg urbanističkog plana, i tako su omogućili investitorima da pribave milionsku protivpravnu korist.

Bonus video: