Nikolić: Stabilnost Balkana je prioritet politike Srbije

Predsjednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterijume za početak pregovora sa EU
230 pregleda 5 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Nikola Gruevski, Foto: Beta/AP
Tomislav Nikolić, Nikola Gruevski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.06.2013. 17:12h

Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsjednikom Vlade Makedonije Nikolom Gruevskim, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Nikolić je u razgovoru sa Gruevskim istakao da je stabilnost regiona jugoistočne Evrope jedan od prioriteta politike koju vodi državni vrh Srbije, saopšteno je nakon sastanka iz Predsjedništva Srbije.

Nikolić je dodao i da je Srbija u posljednjih godinu dana "dala veliki doprinos toj stabilnosti tako što je pokazala riješenost da se jednom za svagda, razgovorima i obostranim kompromisima, riješi problem Kosova i Metohije".

On je izrazio očekivanje da će Srbija krajem juna dobiti datum otpočinjanja pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU) i poželio da i Makedonija uspješno okonča svoj put evrointegracija.

Premijer Gruevski je rekao da su odnosi između Makedonije i Srbije uvijek bili na visokom nivou, te istakao potrebu da se oni i dalje unapređuju, prije svega na ekonomskom planu.

Predsjednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterijume za početak pregovora sa EU, te dodao da dvije zemlje treba da i dalje sarađuju tokom tog procesa.

U Beogradu je danas održana prva zajednička sjednica vlada Srbije i Makedonije.

Bonus video: