U Beloj Crkvi pretučen novinar Stefan Cvetković, osumnjičeni uhapšen

Kako se navodi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu protiv S.Z. biće podnijeta krivična prijava kojom se tereti za nanošenje lake povrede
54 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Cvetković, Foto: Facebook
Stefan Cvetković, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.07.2018. 07:02h

Policija u Beloj Crkvi uhapsila je S.Z. (1979) zbog sumnje da je ispred kafića u Beloj Crkvi udario novinara Stefana Cvetkovića, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu protiv S.Z. biće podnijeta krivična prijava kojom se tereti za nanošenje lake povrede.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Novinar Stefan Cvetković napadnut je sinoć oko 21.30 u centru Bele Crkve dok je sjedio sa prijateljima u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi.

Objasnio je da je potom pokušao da pobjegne sa mesta događaja, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

Cvetković je rekao da je napadač lokalni narko-diler sa kojim je od ranije bio u sukobu.

Na fotografiji koju je Cvetković objavio na svojoj Fejsbuk stranici vidi se da je iznad lijevog oka zadobio posjekotinu, koja krvari.

Cvetković je kazao da se trenutno nalazi u Rumuniji, u koju se, kako je naveo, sklonio zbog svoje bezbjednosti. On je tvrdi da mu je prije dva dana povučeno policijsko obezbeđenje uz obrazloženje da je napravljena bezbjednosna procjena i da mu bezbjednost nije ugrožena. O pojedinostima napada, kako je rekao, detaljno će govoriti na konferenciji za novinare u srijedu u 11.55 u Beloj Crkvi. Nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da je Cvetković pronađen.Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao "nešto slično policijskoj znački".

Bonus video: