Vučić: Nikad neću prihvatiti da sam izdajnik

Kako se nezvanično saznaje, Vučić će se obratiti Saboru i govoriti o Kosovu i Metohiji, a došao je na poziv Sabora
63 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Ažurirano: 31.05.2013. 12:28h

Prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Patrijaršiju gdje će prisustvovati Saboru Srpske pravoslavne crkve.

Kako se nezvanično saznaje, Vučić će se obratiti Saboru i govoriti o Kosovu i Metohiji, a došao je na poziv Sabora.

Vučić je izjavio danas ispred Patrijaršije da ne prihvata otpužbe da je izdajnik, ali da razumije brigu SPC za srpski narod. Vučić je ispred Patrijaršije rekao novinarima da je na Saboru dogovoreno da država i Crkva zajedno rade u interesu građana i Srbije.

"Nikad neću prihvatiti da sam izdajnik, niti ja, niti Vlada, borimo se za narod i radimo najbolje što možemo za naš narod", istakao je Vučić. Upitan o stavu pojedinih vladika koji su žestoko kritikovali njega i Vladu, Vučić je rekao da su "ostale određene kritike na njegov i na račun Vlade", ali da je to stav samo pojedinih vladika, prenosi "Blic".

Očekuje se da će Vučić kasnije dati izjavu za medije.

Sabor SPC je počeo 21. maja liturgijom u Sabornoj crkvi u Beogradu a očekuje se da će zasijedati najmanje dvije nedjelje.Ovo je prvo zasijedanje Sabora od maja prošle godine s obzirom na to da crkvena skupština nije, kako to pravila nalažu, zasjedala prošlog oktobra, uz obrazloženje da nema "velikih tema" i da je zato potrebno izbeći nepotrebne troškove.

Na Saboru je danas ponovo bilo riječi o situaciji i misiji SPC na područijima sa posebnim problemima, posebno na području Kosova i Metohije, a od 21. maja, crkvena skupština je, između ostalog, potvrdila odluku Sinoda kojom je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) konačno i trajno razriješen dužnosti upravljanja eparhijom zvorničko-tuzlanskom.

Bonus video: