Haradinaj: Palmeru sam prenio stav da sam protiv razmjene teritorija

Haradinaj smatra da opozicija treba da izađe i sa predlogom šta hoće i smatra da je dobro da se izglasa predlog opozicije
88 pregleda 3 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.10.2018. 11:30h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je pomoćniku zamjenika američkog državnog sekretara Metju Palmeru prenio stav da je protiv razmjene teritorija i kazao da nema pravo da kaže šta je Palmer rekao na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka koji je održan u Američkoj ambasadi u Prištini.

Haradinaj je rekao da je izuzetno značajno što je Palmer došao na Kosovo, imajući u vidu koja su opterećenja Amerike mnogim temama, što ocjenjuje kao "dokaz da Amerika ostaje odlučno sa Kosovom i regionom".

"To je glavna poruka njegovog dolaska. Da ponovim sebe i da kažem ono što sam govorio ovih četiri mjeseca. Bez pravno obavezujućeg sporazuma, bez međusobnog priznanja, a ne sporazumu koji je zasnovan na teritorijama ili granici. To je kamufliranje podjele Kosova. Kosovo je ono koje je proglašeno 17. februara. Takođe smo zainteresovani za pomirenje i da zatvorimo pitanja koja su ostala otvorena", kazao je Haradinaj.

Govoreći o zahtjevima za vanrednom sjednicom Skupštine Kosova koju traži opozicija za 1. novembar, Haradinaj je rekao da treba odlučiti šta hoćemo ili šta nećemo i dodao da "ako je samo o tome šta nećemo moji su stavovi jasni".

Po njegovom mišljenju, opozicija treba da izađe i sa predlogom šta hoće i smatra da je dobro da se izglasa predlog opozicije i ponovio da je i ranije bilo rezolucija koje su potencirali da niko nema pravo da govori o granicama i teritoriji i da na to nema prava ni predsjednik Kosova.

Bonus video: