Forbs: Todorić najbogatiji biznismen na Balkanu

Todorić je za oko 160 miliona eura bogatiji od drugog na regionalnoj listi, Slovenca Sandija Češka, koji je na prodaji dušeka Dormeo i TV prodaji Top Šop stekao imetak
4 komentar(a)
Ivica Todorić, Foto: Istarski.hr
Ivica Todorić, Foto: Istarski.hr
Ažurirano: 29.05.2013. 07:15h

Vlasnik hrvatskog koncerna "Agrokor“ Ivica Todorić je najbogatiji biznismen na Balkanu, sa bogatstvom od 573 miliona eura, naveo je juče „Jutarnji list“, prenoseći pisanje američkog časopisa „Forbs“.

"Agrokor“ je najveća privatna kompanija u Hrvatskoj i jedna od najjačih kompanija u jugoistočnoj Europi sa 40.000 zaposlenih i konsolidiranim prihodom od prodaje većim od 29 milijardi kuna (oko 3,8 milijardi eura) u 2011.

Todorić je za oko 160 miliona eura bogatiji od drugog na regionalnoj listi, Slovenca Sandija Češka, koji je na prodaji dušeka Dormeo i TV prodaji Top Šop stekao imetak veći od 410 miliona eura.

Na trećem mjestu je Miodrag Kostić (MK Grupa) sa 234 miliona eura . Riječ je o holding kompaniji, jednoj od najuspješnijih u Srbiji u čijem se sastavu nalazi 36 povezanih poduzeća koja posluju u poljoprivredi, turizmu, upravljanju nekretninama, IT tehnologiji.

Bonus video: