Slovenija: Triglav i Petrol na prodaju, Telekom ostaje državni

Prodaje moraju biti vremenski "odvojene" da ne bi ostavili dojam prodaje iz nužde (fire sale) što može sniziti cijenu, kaže izvor iz slovenačke Vlade
79 pregleda 0 komentar(a)
Ljubljana, Foto: Www.slovenia-convention.com
Ljubljana, Foto: Www.slovenia-convention.com
Ažurirano: 27.05.2013. 13:43h

Do kraja septembra slovenačka vlada bi trebalo da pripremi klasifikaciju državnih ulaganja odnosno konačno utvrditi koji državni udjeli će ići na prodaju. Koaliciona partija SD, međutim, protivi se prodaji već predviđenih 14 manjih kompanija i Telekoma.

"Svjesni smo da je popis kompanija za prodaju koji je vlada pripremila kao jednu od mjera za prevladavanje krize, prekratak. U jesen ćemo ga dopuniti kada ćemo usvojiti klasifikaciju ulaganja. Vrlo je vjerovatno da će se na popisu naći i Triglav i Petrol. Da bi učinak bio dovoljan, moramo prodati koju od većih firmi jer banke, prije svega Nova kreditna banka Maribor (NKBM) koja je na listi u ovom trenutku nije moguće prodati," rekao je prije nekoliko dana izvor iz Vlade, a piše Biznis plus.

Izvor još dodaje da će prodaje morati biti vremenski "odvojene" da ne bi ostavili dojam prodaje iz nužde (fire sale) što može sniziti cijenu. No, takav dojam, kažu poznavaoci, nije moguće spriječiti jer investitori dobro poznaju trenutnu situaciju u Sloveniji.

Triglav i Petrol posluju i u Crnoj Gori.

Bonus video: