Radnik "Podravke" zbog siromaštva ukrao pola tone vegete

Sud je utvrdio da je Lovasić od marta 2010. do februara ove godine ukrao i 329 pakovanja začina "Fant", 64 kocke za supu, 43 pudinga i 1,5 kilogram bibera
113 pregleda 7 komentar(a)
podravka vegeta, Foto: Podravka.com
podravka vegeta, Foto: Podravka.com
Ažurirano: 25.05.2013. 08:25h

Radnik "Podravke" iz Koprivnice Franjo Lovasić osuđen je na 10 mjeseci zatvora, uslovno na dvije godine, jer je u posljednje tri godine ukrao veću količinu proizvoda te fabrike, između ostalog i gotovo pola tone "Vegete", prenosi zagrebački "Večernji list".

Sud je utvrdio da je Lovasić od marta 2010. do februara ove godine ukrao 419,5 kilograma "Vegete", 329 pakovanja začina "Fant", 64 kocke za supu, 43 pudinga i 1,5 kilogram bibera.

Lovasić se kaje zbog krađe i tvrdi da ga je teška životna situacija natjerala na takav potez, objavio je sajt podravski.hr.

"Osam godina sudio sam se s bivšom ženom oko razvoda i podjele imovine. Imali smo lijepu kuću i bez toga sam ostao, morao sam dignuti kredit da platim sud, sve me satjeralo u ugao iz kojeg nisam mogao. Bio sam prisiljen ukrasti da mogu barem plaćati kredit za kuću koju smo sin i ja kupili u Podravskoj Selnici", rekao je Lovasić.

On je rekao da zna da je mnoge povrijedio svojim činom, pogotovo ljude u "Podravki" gdje je radio.

"Priznao sam krivicu, molio nadređene da ne dobijem otkaz, da mi skidaju s plate i da otplatim svu ukradenu robu, samo da mi ostane za hleb i mlijeko, ali ništa nije pomoglo", rekao je Lovasić i dodao da više ništa slićčno ne bi učinio.

Bonus video: