Izbori u Hrvatskoj: Kerum izgubio Split!

Dosadašnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić osvojio je 44,19 odsto glasova i zajedno sa Rajkom Ostojićem, koji je dobio 25,01 odsto glasova, vjerovatno ide u drugi krug
89 pregleda 8 komentar(a)
Željko Kerum, Foto: Kurir
Željko Kerum, Foto: Kurir
Ažurirano: 19.05.2013. 19:08h

U 19 sati zatvorena su biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj, a tamošnji mediji odmah su objavili rezultate takozvanih izlaznih anketa.

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa koje je za Hrvatsku radio-televiziju (HRT) izradila agencija Ipsos PULS, a koje prenose i drugi lokalni mediji, dosadašnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić osvojio je 44,19 odsto glasova i zajedno sa Rajkom Ostojićem iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji je dobio 25,01 odsto glasova, vjerovatno ide u drugi krug.

Najviše glasova za gradonačelnika Splita, prema izlaznim anketama, ima Ivo Baldasar, 30,62 odsto, zatim Vjekoslav Ivanišević (22,51 odsto), dok aktuelni gradonačelnik, kontraverzni Željko Kerum osvaja 16,43 odsto posto glasova.

Željko Kerum, prema prvim rezultatima izlaznih anketa, izgubio je vlast nakon četiri godine gradonačelničkog mandata u Splitu.

''Očekivao sam bolji rezultat. Zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Velika je razlika između mene i prvog i drugog kandidata i teško da ih mogu sustići. Čestitam onima koji su prošli u drugi krug. Mi ćemo biti u Vijeću i pratiti šta se događa u gradu'', rekao je Kerum za državnu televiziju, prenosi dopisnika Anadolije.

U Osijeku bi, prema izlaznim anketama, u drugi krug za izbor gradonačelnika ušli Krešimir Bubalo (36,11 odsto) i Ivan Vrkić (28,69 odsto). Nakon njih najviše glasova osvojio je Dražen Vidović (11,25 odsto).

Bonus video: