OMILJENI TABLOID OVDAŠNJIH VLASTI

Dno uvijek može da bude dublje: "Informer" raspirivao mržnju nakon pobjede Hrvatske

203 pregleda 26 komentar(a)
Informer
Informer
Ažurirano: 30.01.2019. 07:29h

Tabloid "Informer" koji je, prema priznanju Vladimira Bebe Popovića, pod kontrolom srpskih vlasti je nastavio da raspiruje nacionalnu mržnju i netrpeljivost serijom objava nakon meča Hrvatska - Rusija.

Tako je Informer kćerku Bila i Hilari Klinton, Čelsi Klinton nazvao "kurvom" jer je na Twitteru postavila poruku "Hrvatska!!!" U tekstu potom slijedi serija nebuloza da su, pošto se radi o "dokazanim neprijateljima Srbije", poraz Rusije slavi kao poraz Srbije.

Nisu propustili ni da se pozabave sa srpskim javnim ličnostima koje su navijale za Hrvatsku pa su ih nazvali šačicom kretena, dok su hrvatske fudbalere nazvali odvratnim ustašama.

Osim što je pod kontrolom srpskih vlasti, Informer je bio miljenik i dijela crnogorske političke elite, pa je ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović nedavno prisustvovao proslavi 6. rođendana tabloida.

Bivši ministar kulture je bio među 500 gostiju, a među viđenijim gostima je bio i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Informer je ranije funkcionisao u Crnoj Gori i to i za vrijeme dok je Mićunović bio ministar kulture, poznat je i po napadima na političke neistomišljenike i kritičare vlasti.

Kampanje koje je započinjao "Informer", a nastavljali Pink i ostali mediji pod kontrolom vlasti će ostati kao najmonstruozniji primjeri zloupotrebe medija.