"Koka-kola": Ne mijenjamo tajnu formulu, karamel boja je bezbjedna

Iz ove kompanije poručuju da njihova posvećenost najvišem kvalitetu i bezbjednosti brendova ostaje njihov glavni prioritet
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2012. 16:28h

Karamel boja svih naših proizvoda je bila, jeste i uvek će biti bezbjedna i kompanija “Koka-kola” ne mijenja čuvenu formulu svojih napitaka, poručuju iz kompanije “Koka-kola Helenik Srbija”.

Svjetski mediji objavili su juče da “Koka kola” u Kaliforniji mijenja recepte istoimenog napitka jer sadrži sredstvo za bojenje 4 - MEI (metilmidazol) koje se prema pravilima ove države našlo na listi kancerogenih sastojaka.

U “Koka-kola Helenik Srbija” kažu da promjene koje će biti načinjene u procesu proizvodnje karamele neće uticati na boju ili ukus “Koka-kole”.

“Tokom godina, povremeno smo modernizovali proizvodni proces ali nikada nismo mijenjali svoju Tajnu formulu. Zamolili smo proizvođače karamela da prilagode proces proizvodnje kako bi se smanjila količina 4-metilimidazola u karamelu, ali to neće imati nikakvog uticaja na formulu ili na proizvode savršenog ukusa i visokog kvaliteta kakve potrošači od nas očekuju”, ističu u “Koka-kola Helenik Srbija”.

Iz ove kompanije poručuju da njihova posvećenost najvišem kvalitetu i bezbjednosti brendova ostaje njihov glavni prioritet, piše Blic.

“Nastavićemo da se oslanjamo na nauku zasnovanu na činjenicama kako bismo garantovali da su naši proizvodi bezbedni”, zaključuju u "Koka-koli Helenik Srbija".

Bonus video: