Leskovac: Protivgradna raketa uletjela u kuću i eksplodirala

Raketa je oko 19 sati najprije prošla kroz krov, a potom kroz ojačani karatavan i uletjela u kupatilo. U tom momentu kuća je bila puna ljudi, ali, srećom, niko nije povrijeđen
3 komentar(a)
protivgradna raketa, Foto: Večernje novosti
protivgradna raketa, Foto: Večernje novosti
Ažurirano: 12.05.2013. 17:57h

U kupatilo porodične kuće Marković u Leskovcu u subotu uveče je uletejla protivgradna raketa i eksplodirala, potvrđeno je agenciji Beta u leskovačkoj policiji, a prenose mediji.

Raketa je oko 19 sati najprije prošla kroz krov, a potom kroz ojačani karatavan i uletjela u kupatilo. U tom momentu kuća je bila puna ljudi, ali, srećom, niko nije povrijeđen.

"Čuli smo dvije jake eksplozije. Kuća se zatresla, ali nijesmo mogli da procijenimo odakle dolaze. Komšije su nas upozorile da iz kupatila kulja dim", priča Boban Marković, sin vlasnika kuće.

"Naša sreća je što u kupatilu nije bio nikoga. Ne znamo pouzdano gdje je eksplodirala, da li kada je udarila u krov ili kada je ušla u kupatilo. Samo vidim da su sve cijevi pokidane i da je kupatilo ruinirano, a kada sam otvorio vrata suočio sam se sa velikom količinom pare i sa gustim crnim dimom", ispričao je Marković agenciji Beta.

Policija je izvršila uviđaj i sa sobom ponijela djelove rasprsnutog projektila, među kojima i rep rakete.

Marković tvrdi da je od policajaca čuo da je raketa, koja je uznemirila porodicu, ispaljena sa obližnje planine Kukavica.

Bonus video: