Srbija, BiH i Turska se ekonomski povezuju

Sporazum predviđa unaprjeđenje svih ekonomske saradnje, proširivanje partnerstava u prioritetnim privrednim sektorima i aktivnosti u cilju zajedničkog nastupa na druga tržišta
2 komentar(a)
Saradnja, Foto: Shutterstock
Saradnja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.05.2013. 10:36h

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministar ekonomije Turske Zafer Čaglajan i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović potpisaće u utorak 14. maja u Ankari Sporazum o ekonomskoj saradnji tri države, saopštilo je srpsko Ministarstvo trgovine a prenosi FoNet.

Sporazum predviđa unaprjeđenje svih vidova ekonomske saradnje između tri države, proširivanje partnerstava u privrednim sektorima od strateškog značaja strana potpisnica, kao i sprovođenje aktivnosti u cilju zajedničkog nastupa na tržištima drugih zemalja sveta.

Kako se navodi, za praćenje realizacije sporazuma biće zadužen trilateralni komitet na ministarskom nivou, koji će se sastajati jednom godišnje, po potrebi i češće.

Paralelno sa susretima ministara, organizovaće se Poslovni forumi uz učešće privrednika tri države.

Takođe, planiraju se i druge zajedničke aktivnosti - organizacija sajamskih manifestacija, seminara i obuka, investicionih konferencija, kao i stalna razmena znanja i iskustava, u cilju produbljivanja međusobne ekonomske saradnje Srbije, Turkske i BiH, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: