Elektroprivreda Srbije će plijeniti i stanove zbog duga za struju

Najveći neplatiša za struju u Srbiji je, prema podacima EPS, jedno kragujevačko domaćinstvo, čiji dug je dostigao vrtoglavih 170.000 eura
1 komentar(a)
mreža, Foto: Press Online
mreža, Foto: Press Online
Ažurirano: 10.05.2013. 09:14h

Najveće neplatiše električne energije u Srbiji bi uskoro, zbog nagomilanih računa za kilovate, mogle da izgube i krov nad glavom, pišu Novosti.

Iz Elektroprivrede Srbije kažu da će se građanima, koji ni nakon sudskog spora ne isplate svoje obaveze za struju, dug "naplaćivati“ i od kuća, stanova, vikendica, umjesto dosadašnje pljenidbe automobila, televizora ili umjetnina.

"Akcija isključivanja dužnika za struju počela je u sredu u skladu sa našim operativnim planom", kažu u EPS.

Povećan je broj ekipa na terenu, a počinje se sa isključenjima domaćinstava koja duguju više od 100.000 dinara (oko 1.000 eura). U narednoj fazi počinje i isključenje onih sa manjim dugom. Zatim će od 25. maja protiv dužnika biti pokrenuta i utuženja. Ali, ovoga puta će se vršiti naplata ne samo pokretne, već i nepokretne imovine građana i firmi.

Brojni građani su na "crnom spisku“. Prema podacima EPS 86 odsto građana Lebana i Kuršumlije ne plaća struju. Čak 82 odsto potrošača iz Smederevske Palanke ima nagomilane "minuse“ za kilovate. U EPS kažu da najveći neplatiša u zemlji kragujevačko domaćinstvo koje u svojoj "fioci“ ima čak 170.000 eura neplaćenog duga za kilovate.

"Nije im palo na pamet ni da najduži račun za struju u Srbiji reprogramiraju u nedavno završenoj akciji", saopštili su iz EPS-a.

Bonus video: