Osijek: Stanar zamalo izazvao eksploziju zbog ilegalnog priključenja na plinsku mrežu

"Susjedima je napunio kuće plinom. Moglo je doći do eksplozije, a to što je učinio vrlo je opasna radnja"
61 pregleda 1 komentar(a)
Plin, plinska cijev, Foto: 24ur.com
Plin, plinska cijev, Foto: 24ur.com
Ažurirano: 12.04.2013. 10:38h

Jedan Osječanin pokušao je nelegalno da se spoji na plinsku mrežu prilikom čega je plin počeo izlaziti iz cijevi zbog čega je moglo doći do velike eksplozije, piše Index.hr.

Osječanin je do plina pokušao doći tako što je probio rupu iz svoje sobe do plinskog ormarića

Kako je za Glas Slavonije kazao Zlatko Tonković, direktor Sektora za pogon i održavanje osječkog HEP Plina, isti stanar se već ranije pokušao spojiti nelegalno na plinsku mrežu nakon što mu je plin isključen zbog neplaćanja.

"Isključili smo ga zbog dugovanja i sada on sam tamo nešto pokušava učiniti i tako dovodi ljude u opasnost. Susjedima je napunio kuće plinom. Moglo je doći do eksplozije, a to što je učinio vrlo je opasna radnja i napravio je veliku štetu.

Morali smo zaustaviti isporuku u jednom dijelu cjevovoda dok se ne isprazni. Izgubili smo jednu količinu plina, a dok se to nije saniralo, ljudi su ostali bez plina", rekao je Tonković.

Kako piše Glas Slavonije, Osječanin je do plina pokušao doći tako što je probio rupu iz svoje sobe do plinskog ormarića. Kada se pokušao spojiti, plin je počeo izlaziti iz cijevi.

Dio Osjeka zbog toga je pola sata ostao bez plina.

Bonus video: