Mrkonjić ulaže u grad ako organizuje Bekutin koncert

"Blic" piše da je koncert organizovan tako što je ministar obećao čelnicima opštine asfaltiranje puteva u zamjenu za plaćanje nastupa Ani Bekuti
194 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2013. 09:52h

Ministar saobraćaja Srbije, Milutin Mrkonjić, obećao je opštini Aleksandrovac, prema riječima opštinskih čelnika, da će dobiti milione za asfaltiranje ulica i puteva ako budu organizovali koncert Ane Bekute, sa kojom je Mrkonjić u emotivnoj vezi. Na koncertu je nastupio i Aca Lukas, a na organizaciju je potrošeno oko 26.293 eura.

Da situacija bude još nevjerovatnija koncert je direktno plaćen iz sredstava aleksandrovačkog Centra za socijalni rad jer mu je za oko tri miliona dinara, koliko je koncert koštao, smanjen planirani iznos sredstava u budžetu SO za 2013.

Međutim, ni to nije sve jer je koncert u Aleksandrovcu organizovan preko firme "Beoton", čiji je osnivač i donedavni vlasnik Saša Mirković, pomoćnik ministra Mrkonjića.

Prema pisanju beogradskog "Blica", koncert je organizovan tako što je Mrkonjić obećao čelnicima opštine asfaltiranje puteva u zamjenu za plaćanje nastupa.

Opština Aleksandrovac platila je 2.941.000 dinara (oko 26.293 eura) za rečeni turbo-folk koncert, koji je održan u aleksandrovačkoj Hali sportova 14. februara, povodom Dana opštine.

Na pitanje "Blica" kako komentariše uslovljavanje ministra Milutina Mrkonjića koji je obećao milione za asfaltiranje ulica u Aleksandrovac, uz uslov da opština prihvati organizaciju koncerta Ane Bekute i Aca Lukasa, Novica Adamović, zamjenik predsjednika opštine, odgovorio je da u tim razgovorima nije učestvovao i dodao da je opštinska delegacija koju su činili Dragan Blagojević, predsjednik opštine, i Ljubomir Vučković, direktor opštinske Direkcije, bila u Ministarstvu i da je Mrkonjić zaista obećao milione.

"Da bi nešto uzeo, moraš i da daš".

Mrkonjić sa Anom Bekutom i Acom Lukasom u Aleksandrovcu (Foto: Blic)

Ljubomir Vučković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, i ja bili smo 11. januara u Ministarstvu saobraćaja, gdje nam je ministar Mrkonjić predložio da prihvatimo organizaciju koncerta, a zauzvrat obećao da će za asfaltiranje ulica i puteva aleksandrovačke opštine Ministarstvo saobraćaja izdvojiti više od 130 miliona dinara", rekao je prije nekoliko dana Dragan Blagojević, predsjednik opštine Aleksandrovac.

Ministar saobraćaja Srbije, Milutin Mrkonjić, rekao je da su navodi kako je nagovarao čelnike opštine Aleksandrovac da organizuju koncert Ane Bekute "čista glupost".

"Predsjednika opštine Aleksandrovac ne poznajem, tako da s njim nisam mogao ni da pravim neke dogovore. Osim toga, nisam menadžer Ane Bekute pa da joj ugovaram koncerte. Aca Lukas i Ana Bekuta mogu da naprave koncert bilo gdje bez ičije pomoći", kazao je Mrkonjić.

Galerija

Bonus video: