Srbija: Polomio se ringišpil, povrijeđeno devetoro djece

Jedna sedmogodišnja djevojčica zadobila je teže povrede glave i nju, kako saznaje "Blic" trenutno operišu ljekari na Neurohirurškom odeljenju
177 pregleda 0 komentar(a)
vrteška, Foto: Beta
vrteška, Foto: Beta
Ažurirano: 31.03.2013. 18:03h

Devetoro učenika prvog razreda OŠ "Nada Popović" iz Kruševca povređeno je na izletištu u Sokobanji kada se na pola polomio ringišpil na kome su se nalazili, prenosi B92.

Prva pomoć djeci je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja. Potom je sedmoro đaka zbrinuto na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu.

Jedna sedmogodišnja djevojčica zadobila je teže povrede glave i nju, kako saznaje "Blic" trenutno operišu ljekari na Neurohirurškom odeljenju Dječje klinike. Djevojčica je povrijeđena kada je na nju pao dio konstrukcije ringišpila.

Portparol zaječarske policije Sanja Dimitrijević rekla je da je do nesreće došlo kada se polomio stub na ringišpilu koji se nalazio na šetalištu u Sokobanji.

Ona je precizirala da je devetoro djece povrijeđeno, od kojih je jedno pušteno na kućno liječenje, a osmoro hospitalizovano u niškom Kliničkom centru.

Dežurni ljekar u niškom Urgentom centru rekao je da djeca koja su prebačena na Dječje odeljenje imaju lakše povrede.

U Sokobanji se nalazi oko 90 đaka OŠ "Nada Popović" i smješteni su u hotelu "Zdravljak". Djeca su u Sokobanju stigla u petak i planirano je da ostanu sedam dana.

Prema riječima učiteljica koje su sa djecom, prije mališana iz Kruševca na ringišpilu su se vozila djeca iz neke druge škole i bez problema su završila vožnju. "Blic" nezvanično saznaje da se jedan od učitelja se izdvojio od grupe i djecu odveo na izletište "Borići".

Većina povrijeđenih učenika je iz odjeljenja od prvog do trećeg razreda OŠ "Nada Popović".

Vlasnik u pritvoru

Načelnik policijske stanice u Sokobanji Bojan Milivojević izjavio je danas agenciji Beta da je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati vlasniku i radniku na ringišpilu u tom mjestu, pošto je devetoro učenika povrijeđeno kada se ringišpil prelomio.

"Uviđaj je obavio istražni sudija u prisustvu zamjenika tužioca, a obaviješteni su i inspektor rada i republički prosvjetni inspektor", rekao je Milivojevich i dodao da će uhapšeni biti izvedeni pred istražnog sudiju.

Bonus video: