Vučić najdominantniji političar u Vladi Srbije

Istraživanje je pokazalo da 71 odsto ispitanika smatra da je najjača "figura" u vladi Vučić, dok se odmah iza njega nalazi premijer Ivica Dačić sa 23 odsto podrške
68 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 29.03.2013. 12:59h

Potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić najdominantniji je političar u Vladi Srbije, a da se sada održe vanredni parlamentarni izbori za Srpsku naprednu stranku (SNS) bi glasalo 38,6 odsto ispitanika, a za Demokratsku stranku (DS) 14,8 odsto.

Istraživanje agencije Faktor plus, koje je predstavljeno na konferenciji za novinare, pokazalo je da bi za koaliciju SPS-PUPS-JS glasalo 13,6 odsto, za DSS 7,1, dok bi LDP bila na ivici cenzusa.

"U odnosu na prošli mjesec nema nekih većih promjena u vezi rejtinga stranaka", rekao je direktor agencije Vladimir Pejić i naveo da se u rejtingu SNS vidi konstantnost i da je teško održati tako visoku podršku.

On je istakao da to što se DS nalazi na drugom mjestu pokazuje da se ta partija polako konsoliduje, "poslije svega što se u njoj poslednje vrijeme dogodilo".

Istraživanje je pokazalo da 71 odsto ispitanika smatra da je najjača "figura" u vladi Vučić, dok se odmah iza njega nalazi premijer Ivica Dačić sa 23 odsto podrške.

Prema rezultatima istraživanja, 40 odsto ispitanika smatra da rekonstrukcija vlade ne bi doprinijela njenom boljem funkcionisanju.

Kako prenose agencije, na eventualne vanredne izbore izašlo bi blizu 40 odsto ispitanika.

Bonus video: