Vučić: Podgorica i Skoplje pokazali da im je Priština važnija

"Želimo dobre odnose sa njima, ali smo shvatili koji su njihovi prioriteti", kazao je predsjednik Srbije
119 pregleda 33 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.11.2018. 13:50h

Srbija će se prema Makedoniji i Crnoj Gori ponašati odgovorno, ali u skladu sa njihovim odnosom prema Srbiji, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom poziva ministra Vulina da Srbija promijeni politiku prema Crnoj Gori i Makedoniji nakon glasanja za članstvo Kosova u Interpolu.

Vučić je danas ocijenio da su Skoplje i Podgorica na sjednici skupštine Interpola pokazali da im je Priština mnogo važnija nego Beograd, kao i da je Srbija "tu poruku dobro razumjela", prenosi RTS.

"Želimo dobre odnose sa njima, ali smo shvatili koji su njihovi prioriteti. Mi ćemo se ponašati odgovorno, poštujući njih, ali dobro razumijevajući na kojem se mi njima mjestu nalazimo i u skladu sa tim ponašati se u budućnosti", rekao je Vučić povodom izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Istakao je da je odbijanje prijema Kosova u Interpol mala, simbolična pobjeda koja je obradovala građane, jer znaju da njihova zemlja može da pobijedi velike koji su mnogo više ulagali od Srbije, ali nisu uspjeli u namjeri. Nada se, kaže, u budućnosti i brojnijim i većim pobjedama.

"Te pobjede su da naša djeca rade, da imaju sigurnu budućnost. Da naši ljudi svuda gdje žive budu sigurni i bezbjedni. Gradićemo i najbliže odnose i sa Republikom Srpskom, poštujući integritet BiH i brinućemo o našem narodu ne ugrožavajući nikog drugog", poručio je predsjednik Srbije.

Bonus video: