Vučić: Narednih dana žestok talas borbe protiv korupcije

Vučić je rekao i da su tajkuni imali svoje političare pomoću kojih su dobijali povoljne kredite, koje nikad nisu vratili, i sa kojima su dijelili novac
18 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2013. 11:22h

Prvi potredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novi talas borbe protiv korupcije i istakao da tu borbu ne mogu da prekinu političari i tajkuni koji žele povratak starog sistema.

"Narednih dana i nedjelja građani će moći da vide žestok talas borbe protiv korupcije, rezultate tog talasa, koji niko neće moći da zaustavi, ma koliko laži i izmišljotina govorili svaki dan", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Komentarišući izjavu svog šefa kabinta Alekse Jokića koji je u subotu rekao da je bezbjednost vicepremijera ugrožena, Vučić je kazao da je njegovu izjavu doživio kao "brigu svog prijatelja za nešto što vidi i očekuje".

"Imam protivnike, ali mislim da nije vrijeme da se žalim i da kukam", istakao je Vučić.

Na izjavu šefa kabineta srpskog premijera reagovao je milan Beko, koji je ocijenio da se radi o najozbiljnijoj i najbesmislenijoj optužbi kojoj je bio izložen

Njegov šef kabineta rekao je za list "Kurir" da protiv Vučića postoje koncentrisani i sveobuhvatni napadi koji dolaze iz tajkunsko-političko-medijske sfere i da "Miroslav Mišković i Milan Beko, politički lideri koji gube pozicije, i njihove medijske sluge, dobro znaju šta pripremaju".

Na njegovu izjavu reagovao je Beko, koji je ocijenio da se radi o najozbiljnijoj i najbesmislenijoj optužbi kojoj je bio izložen.

Vučić je o cijelom ovom slučaju rekao da postoje veze političara i tajkuna koji imaju svoje medije i koji hoće da vrate stari sistem, ali nije precizirao o kome je riječ.

"To su oni koji žele da vrate stari sistem, sistem korupcije, pljački, sistem u kojem se ništa ne bi dešavalo", kazao je Vučić i dodao da to neće dozvoliti i da će se država ponašati odgovorno, odnosno da će "svako ko je počinio krivično djelo odgovarati".

Prema njegovim riječima, sada svi u Srbiji znaju da se krađa ne isplati i da više ne funkcioniše "državno-mafijaški sistem".

Vučić je rekao i da su tajkuni imali svoje političare pomoću kojih su dobijali povoljne kredite, koje nikad nisu vratili, i sa kojima su dijelili novac.

On je rekao da će sve sporne privatizacije biti uskoro riješene, kao i da očekuje da će biti podignuta optužnica protiv biznismena Miroslava Miškovića, ali da on nema namjeru da utiče na rad tužioca.

Galerija

Bonus video: