Vlasnik hakovanog bilborda nagradio momke koji su ga hakovali

Ivan i Filip hakovali su prije nekoliko dana bilbord te firme kako bi ukazali na nedovoljnu bezbjednost sistema
334 pregleda 1 komentar(a)
Hakovan bilbord, Foto: Facebook
Hakovan bilbord, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.03.2013. 15:16h

Slobodan Petrović, menadžer u firmi DPC, koja je vlasnik bilborda u Beogradu koji su hakovali Ivan Petrović (21) i Filip Stanisavljević (20), poklonio je u ime svoje kompanije toj dvojici mladića dva vajfaj 4G uređaja kao znak podrške u daljem radu, piše Blic.

Hakovan bilbord u Beogradu: Umjesto reklama, logo The Pirate Bay >>>

Naime, Ivan i Filip hakovali su prije nekoliko dana bilbord te firme kako bi ukazali na nedovoljnu bezbjednost sistema. Ističu da nisu članovi nijedne hakerske organizacije, da akcija nema veze s njihovim fakultetom i da su ovo radili isključivo na sopstvenu inicijativu u naučnoistraživačke svrhe.

"Primijetili smo da postoji mnogo sistema koji nisu dovoljno dobro obezbjeđeni i odlučili smo da to na ovaj način demonstriramo. Vlasnike bilborda smo obavijestili mejlom da imaju propust i šta bi trebalo da promijene. Na bilbordu se smjenjivala slika „The Pirate Bay“ i jedna od definicija “White-hat hackersa”, koji su poznati kao dobri momci, a da bi sve bilo autentičnije, na ekranu je bila i igrica koju smo igrali telefonom" kaže Stanisavljević.

Iz firme DPC, koja je vlasnik spornog multivižen ekrana, kažu da im nije nanijeta velika šteta.

"Do sada nam se ovo nije dešavalo, ali cijenimo to što su nam momci na simpatičan način ukazali na ovaj veliki problem. Sada je i više nego jasno da moramo bolje da se zaštitimo. U razvijenim zemljama ovakve akcije su nezamislive zbog ozbiljnih sankcija" rekao je menadžer firme Slobodan Petrović.

Bonus video: