Makedonija u petak dobija poziv za članstvo u NATO

Pendarovski, kako su preneli makedonski mediji, tvrdi da je 80 odsto građana Makedonije za pridruživanje Alijansi, što nije slučaj sa drugim zemljama
8 komentar(a)
Makedonija, Skoplje, Foto: Reuters
Makedonija, Skoplje, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2018. 18:11h

Makedonija će sjutra dobiti poziv za priključenje NATO-u na briselskom samitu Alijanse 11. i 12. jula, saopštio je nacionalni koordinator za NATO, Stevo Pendarovski.

On je rekao da je za dobijanje poziva bilo potrebno ispuniti tri glavna straška cilja - potpisivanje Sporazuma o dobrosusjedskim odnosima sa Bugarskom, usvajanje Zakona o jezicima i ratifikacija Sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, prenosi Tanjug.

Pendarovski, kako su preneli makedonski mediji, tvrdi da je 80 odsto građana Makedonije za pridruživanje Alijansi, što nije slučaj sa drugim zemljama.

"Naša zemlja je pokazala zavidan nivo otpora i žilavosti uprkos činjenici da je to bilo dva puta na ivici. Prvi put u 2001. godini, tokom vojnog sukoba, a drugi put kada su se dogodili incidenti u parlamentu, krajem aprila prošle godine", rekao je Pendarovski.

Bonus video: