Vučić najavio vraćanje granice aflatoksina na 0,05 i smjene odgovornih

Vučić je rekao da je mlijeko u prodavnicama sasvim sigurno zdravo i da do sada nije bilo slučajeva trovanja
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 04.03.2013. 19:15h

Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) kazao je da će Srbija za 15 dana granicu aflatoksina vratiti na 0,05, piše Blic.

Vučić je rekao da je mlijeko u prodavnicama sasvim sigurno zdravo i da do sada nije bilo slučajeva trovanja, ali da su načinjeni ozbiljni propusti i zbog toga će od nadležnih organa biti analiziran.

On je, pored ostalog, u emisiji "Oko" na RTS-u, rekao da će, zbog neposredne odgovornosti i nečinjenja, već od sjutra smijeniti četiri osobe odgovorne za problem sa aflatoksinima: direktora Uprave za zaštitu bilja, direktor Uprave za veterinu i načelnika Odsjeka za zdravlje i biljni karantin i Odjeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbjednost hrane Uprave za zaštitu bilja.

Vučić je rekao da je zamjerio ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću što je povećao granicu dozvoljenog nivoa aflatoksina u mlijeku sa 0,05 na 0,5 mikrograma po kilogramu, ali istakao da je korektno od njega što je ponudio svoju ostavku.

Vlada Srbije podigla nivo dozvoljenog aflatoksina u mlijeku >>>

"Ministar Goran Knežević je ponudio ostavku, ali mislio sam da nije fer da je prihvatimo prije nego što razmotrimo rad i svih ostalih ministara, pa i moj", kaže Vučić.

Bonus video: