Osumnjičeni za masakr u Makedoniji uhapšeni na Kosovu

Kosovska policija uhapsila dvojicu osumnjičenih u slučaju "Monstrum" - za ubistvo pet ljudi kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja u aprilu prošle godine
54 pregleda 4 komentar(a)
ubistva kod Smiljkovskog jezera, blizu Skoplja, Foto: Tanjug
ubistva kod Smiljkovskog jezera, blizu Skoplja, Foto: Tanjug
Ažurirano: 04.03.2013. 09:42h

Makedonski mediji javili su da je kosovska policija sinoć oko 19 časova uhapsila dvojicu osumnjičenih za ubistvo petorice makedonskih građana kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja u aprilu prošle godine.

Kosovska policija je potvrdila za agenciju Makfaks da su Alil Demiri i Afrim Ismailović uhapšeni u Prištini sinoć oko 19 sati.

Portparol kosovske policije Arber Beka izjavio je da se još radi na konačnoj potvrdi identiteta Demirija i Ismailovića i da će više informacija biti saopšteno danas.

Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je od svojih kosovskih kolega dobilo obavještenje o privođenju dvojice prvoosumnjičenih u slučaju "Monstrum".

"Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije i Kosova su u direktnom kontatku. Pošto osobe nisu posjedovale lična dokumenta za potvrdu identiteta, biće učinjene sve neophodne provjere, a MUP će nakon završetka identifikacije sjutra saopštiti zvanične informacije", saopštilo je makedonsko ministarstvo, a prenio Makfaks.

Demiri i Ismailović su dvojica od trojice koji su optuženi da su direktni izvršioci petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, blizu Skoplja, 12. aprila prošle godine.

Oni su optuženi da su, naoružani puškama i mašinkom, ubili pet mladića i da su zatim pobjegli s mjesta zločina, dok su im još dvije osobe pomogle da pređu granicu i odu na Kosovo.

Makedonska policija je za njima raspisala međunarodnu potjernicu, a u sudskom procesu, koje je počeo 20. decembra, suđeno im je u odsustvu.

Od samog početka sumnjalo se da su njih dvojica na Kosovu.

Bonus video: