Kako je Šarićev klan u Italiji ostao bez 235 kg kokaina

Pred Specijalnim sudom u Beogradu Šariću se sudi i zbog pranja novca stečenog od trgovine drogom, a koji je navodno ubacivao u legalne tokove srpske privrede
65 pregleda 2 komentar(a)
specijalni sud Beograd, Foto: Dnevnik.rs
specijalni sud Beograd, Foto: Dnevnik.rs
Ažurirano: 21.02.2013. 16:41h

Uvidom u dokumentaciju o zaplijeni više stotina kilograma droge u Italiji, danas je pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno suđenje klanu narko-bosa Darka Šarića za šverc oko tri tone kokaina 2008. i 2009. iz Južne Amerike.

Dokumentacija se odnosi na oduzimanje 235 kilograma kokaina koje je Šarićev klan namjeravao da prošvercuje kroz Italiju, a tu su i zapisnici u vezi sa pretresom stanova i mobilnim telefonima koje su koristili Šarićevi saradnici.

Prema optužnici, Šarić je januara 2009. naložio dvojici optuženih, Željku Vujanović i Goranu Sokoviću, da iznajme kuću u mjestu Tirenija u opštini Piza, gdje je čuvano 235 kilograma kokaina.

Italijanska policija prvo je zaplijenila 20 kilograma u automobilu "mercedes" u trenutku primopredaje, a zatim je u kući našla i ostalih 215 kilograma.

Osim Šarića, optužnica tereti još 19 ljudi, od kojih su u bjekstvu njih devetorica - Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Nikola Dimitrijević, Darko Gazdić, Milan Milovac, Bojan Stanojković.

Na optuženičkoj klupi se nalaze Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić, dok status svjedoka-saradnika imaju Radan Adamović, Draško Vuković i Nebojša Joksović.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu Šariću se sudi i zbog pranja novca stečenog od trgovine drogom, a koji je navodno ubacivao u legalne tokove srpske privrede kroz privatizaciju državnih preduzeća.

Bonus video: