rodila se martina

Novi Sad: Medicinska sestra porodila komšinicu u liftu

Milica Zorić kaže da joj nije bilo svejedno i da je razmišljala o tome kakve sve komplikacije mogu da nastanu
1 komentar(a)
beba, novorođenče, Foto: Boris Pejović
beba, novorođenče, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.02.2013. 21:29h

Medicinska sestra Milica Zorić porodila je komšinicu u liftu svoje zgrade u centru Novog Sada. Drama je trajala 45 minuta, nakon kojih je, dok je suprug porodilje pazio da se lift ne pokrene, rođena beba Martina, piše Blic.

Bez obzira na okolnosti, porođaj je dobro prošao, a mama i beba su prevezeni u porodilište.

"Komšinica mi je u utorak uveče pokucala na vrata i pitala me da li sam ja babica i da li mogu da pomognem. Ispostavilo se da je žena sa trećeg sprata krenula u porodilište, ali je porođaj počeo već u hodniku. Uspjela je da uđe i lift i kada su stigle do moga sprata, komšije su me zvale da pomognem", priča Milica Zorić.

Ispostavilo se da je porodilji to bio peti put da rađa i da je beba već krenula. Milica je uzela rukavice koje je imala u stanu, ali ništa drugo od opreme nije joj bilo pri ruci.

Porođaj je trajao oko 45 minuta i sve je išlo bez problema, priča Milica Zorić i dodaje da joj nije bilo svejedno i da je razmišljala o tome kakve sve komplikacije mogu da nastanu.

"Sve je ipak išlo jako brzo i nisam imala vremena da mislim na strah. Prvenstveno sam mislila na to kako da pomognem ženi, da budem odgovorna i da na kraju bude sve u redu".

Beba je dobila ime Martina. 

Posao babice Milica Zorić je učila i u Srednjoj i u Višoj medicinskoj školi, a dvije godine radila je u Školi za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“, gdje je žene pripremala za porođaj. Sada je glavna sestra u ginekološkoj službi Doma zdravlja. Sva ta iskustva su joj mnogo pomogla da se snađe u ovoj veoma neuobičajenoj situaciji, navodi Blic.

Preporučujemo za Vas