U Zagrebu i Rijeci protesti protiv vlade i privatizacije

Uoči protesta organizacija "Okupiraj Hrvatsku" saopštila je da oni ne žele rušiti, nego graditi novo pravednije društvo
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2013. 20:48h

U nekoliko hrvatskih gradova održane su demonstracije protiv politike vlade i privatizacije i rasprodaje hrvatskih javnih dobara koje su organizovale organizacije "Okupiraj Hrvatsku" i "Anonimus Hrvatska".

"Anonymous Hrvatska" je takođe saopštila da podržava proteste i pozvala građane da im se priključe

Na zagrebačkom protestu koji je organizovala "Okupiraj Hrvatsku" bilo je oko 250, uglavnom mlađih učesnika koji su šetali gradom. S vremenom se njihov broj osipao, a pratio ih je manji broj policajaca koji su regulisali saobraćaj prilikom prolaska kolone.

Uoči protesta organizacija "Okupiraj Hrvatsku" saopštila je da oni ne žele rušiti, nego graditi novo pravednije društveno uređenje.

"Nažalost, aktuelna vlast, kao i ona prije nje, nema sluha za narod, što nas dovodi do toga da se sami moramo izboriti za boljitak svih nas", navodi se u saopštenju.

"Anonymous Hrvatska" je takođe saopštila da podržava proteste i pozvala građane da im se priključe.

Kako izvještava "Novi list", u Rijeci je u organizaciji hrvatskog ogranka Anononimusa održan protest protiv vlade. Tom prilikom obilježena je i godišnjica smrti Matije Gupca koji je pogubljen na 15. februara 1573. godine nakon gušenja seljačke bune.

Bonus video: