Kandidati za gradonačelnika holivudski glumac i Bitoljski Švarceneger

Na izborima za gradonačelnika makedonskog grada i dva neobična kandidata
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 11:10h

Na martovskim izborima za gradonačelnika Bitolja očekuje se obračun dva neobična kandidata: jedan je mišićavi autsajder, a drugi bivši protagonista filmova holivudske B produkcije. Radio Slobodna Evropa ističe da ova dva nezavisna kandidata inspiraciju više crpe iz Holivuda nego li iz 2.400 godina duge istorije ovog grada u Makedoniji.

Bitolj je u četvrtom vijeku p.n.e. osnovao otac Aleksandra Makedonskog, Filip II. Naselje koje je tu postojalo nazvao je Heraclea Lyncestis po jednom od prvih heroja, Herkulesu.

Bodibilder Zoran Lazarevski je dobio nadimak Bitoljski Švarceneger, po holivudskoj zvjezdi i bivšem guverneru Kalifornije, austrijskom emigrantu Arnoldu Švarcenegeru.

O upoređivanju sa čovjekom koji je popularizovao bodibilding širom svijeta prije nego što je postao filmska zvijezda i zet Kenedijevih, jedne od najčuvenijih američkih političkih dinastija, kaže: „Švarceneger je bio glumac i nije imao nikakvo političko iskustvo, a postao je guverner Kalifornije, najbogatije države u Americi“.

Bitolj je u četvrtom vijeku p.n.e. osnovao otac Aleksandra Makedonskog, Filip II. Naselje koje je tu postojalo nazvao je Heraclea Lyncestis po jednom od prvih heroja, Herkulesu

Lazarevski je poručio da želi da obuzda uticaj velikih političkih partija, i obećao je da će potstaći ekonomski oporavak.

Njegov nestranački rival je bivši amaterski glumac u Holivudu i stručnjak za borilačke vještine Jorgo Ognjenovski. On je radio u Holivudu kao scenarista, režiser i glumac.

Ognjenovski smatra da će Bitolj imati koristi od njegovih kontakata u inostranstvu i filmskog iskustva.

„Živio sam 25 godina u Americi. Imam kontakte sa inostranim kompanijama, investitorima i našim imigrantima koje mogu navesti da dođu ovdje i investiraju“, poručio je Ognjenovski. „Pošto sam i producent, pravio sam tamo filmove i imam prijatelje iz svijeta filma i planiram da ih dovedem ovdje da napravimo mini filmsku industriju“.

Prema podacima sa IMDB-a, najveće filmske baze na Internetu, Ognjenovski je 1990. glumio „stranog čuvara“ u filmu „Ludnica iza rešetaka“.

Radnja filma je sljedeća: „Nezadovoljstvo vodi do smjelog plana bjekstva u ženskom zatvoru, gdje su zatvorenice poput modela u donjem rublju a direktorka zatvora, lezbijka, zahtijeva neobične usluge za prijevremeno puštanje na slobodu“.

Moramo čekati do marta na njihov obračun, ali, zaključuje Radio Slobodna Evropa, sigurno možemo očekivati holivudski kraj.

Bonus video: