U Brazilu uhapšen drugi čovjek Darka Šarića: Policija privela Mišu Bananu?

Radulović je napustio Srbiju 2009. tri mjeseca uoči zaplijene više tona kokaina u Urugvaju, tokom operacije “Balkanski ratnik”
422 pregleda 0 komentar(a)
Rodoljub Radulović, Foto: CINS
Rodoljub Radulović, Foto: CINS
Ažurirano: 25.06.2018. 17:42h

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, uhapšen je juče u Rio de Žaneiru, prenosi beogradski Kurir.

Radulović, koji se smatra za bliskog saradnika Darka Šarića, priveden je navodno zbog lažnog pasoša i brazilska policija trenutno radi na njegovoj identifikaciji.

On je povezivan sa švercom narkotika iz Južne Amerike.

Radulović je napustio Srbiju 2009. tri mjeseca uoči zaplijene više tona kokaina u Urugvaju, tokom operacije “Balkanski ratnik”.

Na Interpolovoj potjernici nalazi se od marta 2011, kada su ga srpske vlasti, u saradnji srpskih i stranih obavještajnih službi, označile kao drugog čovjeka Šarićeve grupe.

Darko Šarić je sredinom jula u Specijalnom sudu u Beogradu osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Samo troje optuženih je oslobođeno, dok su ostali osuđeni na zatvorske kazne.

Radulović, kome se sudilo u odsustvu osuđen je na 11 i po godina. Sudija koji je vodio ovaj postupak obrazložio da su najvažniji dokazi protiv Radulovića presretnuti razgovori sa sinom Đorđem Radulovićen, kao i kapetanom broda kojim je švercovan kokain. U tim razgovorima Radulović detaljno govori o kretanju prekookeanskih brodova, prenosi "Kurir"

Bonus video: