Dačiću nije do šale: Emisija zabranjena, biće i kazni

Producenti "Nemoguće misije" odustali su od emitovanja epizode u kojoj Dačić gostuje u emisiji voditeljke bez gaćica
97 pregleda 46 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Beta/AP
Ivica Dačić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.01.2013. 18:42h

Prašina koja se ovih dana digla u Srbiji oko gostovanja premijera Ivice Dačića u emisiji "Nemoguća misija", u kojoj voditeljka bez donjeg veša usred ozbiljnog razgovora u stilu Šeron Stoun širi noge i pokazuje međunožje, još uvijek se nije slegla.

Sve je počelo najavnim snimkom koji već nekoliko dana kruži Internetom i "budi" interesovanje mnogih, a biće, izgleda, završeno zabranom. Naime, Ivica Dačić i njegov savjetnik Ivica Tončev izdali su juče saopštenje u kome tvrde da je snimak "ruganje Srbiji" i da "narušava njen ugled", a producenti "Nemoguće misije" koji se već sedam godina bave ovim poslom i u svojoj skrivenoj kameri su ugostili mnoge javne ličnosti, izjavili su da epizodu neće emitovati.

Tako ih je savjetovala i RRA Srbije, koja je juče zbog ovog slučaja održala vanrednu sjednicu. Premijer je navodno, kako prenose mediji, pokrenuo i postupak na sudu, jer su producenti "zloupotrijebili njegovu spremnost da uvijek izađe u susret novinarima".

Inače, snimak u kome premijer gleda u voditeljkino međunožje i smješka se, obišao je svijet. O njemu su izvještavali "The Sun", "Daily Mail", CNN i mnogi drugi. Svi se čude kako je premijer "nasjeo" na šalu i kako je mogao svemu da se smije.

"The Sun" piše - "Nadamo se da će se ove godine nešto slično dogoditi i premijeru Kameronu"

"The Sun" piše: "Nadamo se da će se ove godine nešto slično dogoditi i premijeru Kameronu".

Akterka cijelog događaja i navodna novinarka televizije Kopernikus, Branka Knežević (35) je srpska manekenka i glumica, a javnosti je poznata kao prva Srpkinja koja se slikala za hrvatski Playboy. Do sada je glumila u tri "Nemoguće misije", a u intervjuu za "Novosti" kaže da zbog ove uloge dugo nije depilirala međunožje.

"Poenta je bila u tome da Dačić bude sasvim siguran da je vidio to što je vidio. Depilacijom međunožja to ne bismo postigli", objašnjava Branka kojoj je bilo malo neugodno da sjedi pred premijerom bez rublja, jer ga jako poštuje.

"Koja žena se ne bi ponosila time da premijer sjedi preko puta nje i ima naklonost prema njoj. Ponosna sam što sam to bila upravo ja, samim tim što sam znala da je ispred mene tako jak, stabilan i fenomenalan čovjek, koji stvarno i treba da vodi ovu državu. Ja njega volim, i njegov sam veliki fan. Dačić je džentlmen", otkrila je Kneževićeva. Ona je dodala i da joj je žao što ljudi neće moći da vide emisiju, jer je ona potvrda da Dačić ima "zaista veliku dušu".

Vlasnik televizije Kopernikus Srđan Milovanović nije znao da se u jednom od njegovih studija snima skrivena kamera, ali dodaje da je, iako je u početku bio malo ljut na autora "Misije" Gorana Markovića, kasnije sve prihvatio kao šalu.

Nakon rečenice Tončeva: "Kabinet premijera neće dozvoliti da sve ovo prođe bez kazni", jasno je da je Dačić itekako ljut, a na kraju je ljuta i ekipa "Nemoguće misije", koja je najavila početak nove karijere i to u sferi istraživačkog novinarstva.

Tada savjetnici kao što je Tončev neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i material koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera i nosilaca javnih funkcija, jer upravo navedene nezakonite aktivnosti narušavaju ugled države,a ne naša "Nemoguća misija" – navedeno je u saopštenju ekipe emisije.

Skoro tri miliona pregleda na YouTubeu

U međuvremenu, "Nemoguća misija" sa Dačićem u glavnoj ulozi, iako nije prikazana, izazvala je brojne (ne)ukusne komentare. Najzapaženija je bila reakcija direktora "Srbijagasa" i visokog funkcionera SPS-a Dušana Bajatovića koji je, gostujući na televiziji Pink izjavio:

"Da sam ja kojim slučajem bio na mjestu premijera Dačića, pošto je predmet otvoren ja bih se njime konkretno pozabavio poslije emisije, u dogovoru sa voditeljkom". Najava za epizodu ima skoro tri miliona pregleda na sajtu YouTube, uz različite komentare onih koji su je vidjeli.

Bonus video: