Dačić: Ovo je namještaljka u okviru kampanje protiv mene

Kriminalistička policija piše da je Lazarević Štrpcu tokom 2009. javljao da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija
2 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: BETAPHOTO
Ivica Dačić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 27.01.2013. 07:46h

Premijer Srbije Ivica Dačić kazao je da "slučaj Lazarević" namještaljka, i da nikada nije dobio informacije od državnih službi koje su provjeravale Branka Lazarevića da on ima veze sa Darkom Šarićem.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije u svom izvještaju od 13. januara 2012. godine piše da je u toku dosadašnjih provjera utvrđena "interesantna" veza između Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i pojedinih članova organizovane kriminalne grupe Darka Šarića - Zorana Ćopića i Radovana Štrpca.

Kriminalistička policija piše da je Lazarević Štrpcu tokom 2009. javljao da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju

"Ako je to tačno, zašto do sada nije uhapšen", pitao je Dačić, prenosi B92.

On smatra da je to dio kampanje protiv njega i Vlade Srbije.

"Dosta više sa raznim namještaljkama, na ovaj način pokušava se reći - nemojte vi baš tako da se ponašate, imamo i mi za vas nešto da objavimo", rekao je Dačić.

Na pitanje ko vodi kampanju protiv vlade, Dačić je kratko odgovorio: "Ima ih raznih".

"Pokušava se reći da je moj šef kabineta sarađivao sa Šarićem. Prvo, nikada nije utvđjeno da je Lazarević upoznao Šarića. Šta je uloga policije i bezbjednosnih službi - da me informišu i da mi ukažu na moguće probleme. Nikada me niko nije informisao da postoje bilo kakvi problemi", rekao je Dačić.

Bonus video: