Bivši šef Dačićevog kabineta dojavio Šarićevom klanu da je pod nadzorom?

Policija i tužilaštvo vjeruju da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, koji je optužen za pranje Šarićevog novca
56 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 12:47h

Bivši šef kabineta Dačića Branko Lazarević je pod istragom jer se sumnja da je narko klanu Darka Šarića dojavio da su pod nadzorom policije, piše Blic.

Policija i tužilaštvo vjeruju da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, koji je optužen za pranje Šarićevog novca. Sumnja se da je upravo Lazarević dojavio Štrpcu da je čitav klan pod prismotrom policije, piše list.

Štrbac je zastupao Lazarevića u jednom sporu sa srpskom bankom 2007, u kom je Lazrević dobio odštetu od 50.000 eura, a kako kaže Blicov sagovornik, Štrbac je nakon toga rekao da mu je Lazarević “dužnik do groba”.

Nakon toga, 2009. praćenjem Štrpca otkriveno je da mu je upravo Lazarević rekao da obrati pažnju na telefonsku komunikaciju, kao i da se prisluškuju Šarićev telefon i telefoni Mileta Jerkovića i Andreje Krlovića, poslije čega je cijela grupa prestala da o svojim poslovima govori preko telefona.

Blic podsjeća da su Štrbac, Jerković, Krlović i Šarić optuženi za pranje novca, a da je Jerković priznao umiješanost u ta krivična djela i sada je pod zaštitom policije.

Takođe, poznato je i da je Lazarevićev šurak Nikola Dimitrijević, osuđen na godinu dana kućnog pritvora jer je za Šarića kupio preduzeće “Mitrosrem”, što je i priznao u sporazumu sa tužilaštvom.

Ubrzo nakon privođenja šuraka, Lazarević je otišao s mjesta šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića koji je u to vrijeme bio zamjenik premijera. Novo radno mjesto na koje je Lazarević raspoređen je ataše u ambasadi u Atini, gdje se i danas nalazi, piše Blic.

Bonus video: