Bivšem vicepremijeru Hrvatske 22 mjeseca zatvora i oduzimanje vozačke dozvole na 3 godine

Čačićev advokat najavio je da će se žaliti Vrhovnom sudu
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 13:39h

Županijski sud u Zagrebu saopštio je danas da je potvrdio kaznu od 22 mjeseca zatvora, izrečenu u Mađarskoj bivšem prvom potpredsjedniku Vlade Hrvatske Radimiru Čačiću zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2010. godine u kojoj su poginule dvije osobe.

U presudi vanraspravnog vijeća suda u Zagrebu, objavljenoj na internet stranicama suda, navodi se da će Čačić, pošto izdrži polovinu zatvorske kazne, moći da traži prijevremeno puštanje na slobodu, a tri godine neće smjeti da upravlja motornim vozilima.

Čačićev advokat Čedo Prodanović najavio je da će se žaliti Vrhovnom sudu na jučerašnju odluku suda u Zagrebu čim dobije pismenu odluku.

Iako Čačić kaznu želi da služi u Hrvatskoj, s konačnom odukom u Zagrebu moraju se složiti i Mađari.

Čačić u sudnici

Sud u mađarskom gradu Kapošvaru osudio je novembra 2012. godine tadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade Hrvatske i ministra privrede Radimira Čačića u drugom stepenu na godinu i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Mađarskoj 2010. godine u kojoj su poginule dvije osobe.

Čačić se po objavljivanju pravosnažne presude povukao sa svih dužnosti u Vladi, ali je ostao predsjednik Hrvatske narodne stranke koja je dio vladajuće koalicije u Hrvatskoj, do redovne izborne skupštine te stranke.

Prvostepenom presudom mađarskog suda Čačić je bio osuđen na uslovnu kaznu.

Galerija

Bonus video: