Potvrđeno: Mladići iz Paraćina se otrovali ugljen-monoksidom

Još nije poznato da li je ugljen-monoksid nastao sagorijevanjem iz peći na drva ili agregata na naftu
60 pregleda 0 komentar(a)
Paraćin, kuća, Foto: Blic.rs
Paraćin, kuća, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 11.01.2013. 12:53h

Rezultati obdukcije tijela četvorice mladića iz Svojnova kod Paraćina nedvosmisleno ukazuju na trovanje ugljen-monoksidom, potvrdio je danas za agenciju Beta predsjednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević.

Još nije poznato da li je ugljen-monoksid nastao sagorijevanjem iz peći na drva ili agregata na naftu, što je, kako se pretpostavlja, vjerovatnije.

Agregat, koji je snabdijevao vikendicu strujom, nalazio se u suterenu, u prostoriji pored sobe u kojoj su pronađena tijela mladića. Između dvije prostorije se nalazi prozor koji je bio zatvoren, ali se pretpostavlja da je gas tu mogao da prođe.

Policija je u četvrtak oko 8.30 u Svojnovu u vikendici Bojana Atanaskovića zatekla beživotna tijela četvorice mladića.

Agregat, koji je snabdijevao vikendicu strujom, nalazio se u suterenu, u prostoriji pored sobe u kojoj su pronađena tijela mladića

Pronašao ih je vlasnik vikendice, otac jednog od preminulih mladića.

On ih je u srijedu popodne odvezao kako bi tamo pravili roštilj i prenoćili. Sa sinom se, kako je rekao, posljednji put čuo u srijedu oko 19 časova.

Atanasković je još rekao da je na dvojici mladića koji su ležali primijetio pjenu na ustima što ukazuje na trovanje ugljen-monoksidom.

Komšije i rodbina Miloša Atanaskovića (1995), Jovana Ilića (1995), Đorđa Marjanovića (1996) i Marka Živkovića (1993) kažu da su svi bili uzorni i dobri momci i da je cijelo selo u šoku.

U opštini Paraćin danas je dan žalosti zbog tragedije u Svojnovu.

Bonus video: