Radončić negira vezu sa Miškovićem

Bosanski ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić negirao bilo kakvu vezu sa Miroslavom Miškovićem, kao i sa osobama poput mafijaškog bosa Nasera Keljmendija.
2 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Avaz
Fahrudin Radončić, Foto: Avaz
Ažurirano: 04.01.2013. 15:18h

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić negirao je poslovnu vezu sa uhapšenim srpskim biznismenom Miroslavom Miškovićem i dodao da ti napadi dolaze iz Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića.

Ministar Fahrudin Radončić poručio je da će se predstavnici bošnjačke "državne mafije koji su pronašli utočište" u SDA naći tamo gdje im je mjesto, jer su, kako tvrdi, počinili politička ubistva i ogromnu krađu.

"Mišković je probao da investira u BiH i napravili smo zajednički kompaniju sa 2.000 maraka kapitala. 'Avaz' je tu bio suvlasnik sa 25 odsto i poslije nekoliko mjeseci je prodao kapital Miškoviću", rekao je Radončić za "Glas Srpske".

Objekat u Tuzli je, kako kaže, umjesto sa Miškovićem odlučio da gradi sam sa Selverom Oručem. Danas se taj objekat zove "Avaz robot centar".

Radončić tvrdi da napadi na njega dolaze od ratno-kriminalne i privatizacijske mafije.

"Za SDA ne treba da budu problem otac i sin Mišković, nego otac i sin Hilmo i Mujo Selimović. Oni su napravili najveću pljačku u istoriji BiH i mi treba da se bavimo njima, a Miškovićem neka se bave pravosudne institucije Srbije", rekao je ministar bezbjednosti BiH.

Lider Saveza za bolju budućnost je posebno negirao bilo kakvu povezanost sa osobama poput mafijaškog bosa Nasera Keljmendija, koga je SAD stavila na crnu listu kao najopasnijeg na Balkanu.

"Da sam imao ili, ne daj Bože, da imam bilo kakve veze sa Keljmendijem i njemu sličnima i da sam u bilo kakvoj vezi sa kriminalcima, sigurno ne bih mogao da prođem sve bezbjednosne provjere koje podrazumeva funkcija ministra bezbjednosti", kaže Radončić.

Prema njegovim riječima, na crnoj listi su članovi rukovodstva SDA Hasan Čengić i Bakir Alispahić koji i danas rade u "paraobavještajnom savjetu SDA".

Radončić tvrdi da ''bošnjačka državna mafija'' napadom na njega pokušava da skrene pažnju sa sebe.

"Oni su perjanice ogromne korupcije i dovođenje Keljmendija u vezu sa mnom neće im biti od pomoći. Keljmendi treba da bude uhapšen i da se pred pravosudnim institucijama utvrdi ko je ta osoba i kojom se vrstom kriminala bavila, a kojom nije", naglasio je Radončić.

Upitan kada će u BiH biti otvorena istraga o organizoanom kriminalu i korupciji kako su to već učinile Hrvatska i Srbija, Radončić kaže da u BiH postoji pet lista koje treba da budu procesuirane.

"Jedna obuhvata prljavu privatizaciju, druga neplaćanje milijardu i po maraka poreza u Federaciji, treća dugove po osnovu PDV-a, četvrta dugove prema bankama, a peta lista negativne revizorske izvještaje", rekao je ministar bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, tužilaštva treba da procesuiraju ljude i privatne kompanije koje se nalaze na tim listama.

"Kada se te stvari pokrenu i budu odgovarali oni koji su na bezočan način opljačkali ovu zemlju i časne ljude u njoj, onda BiH može reći da počinje živjeti kao pravna država", dodaje Fahrudin Radončić.

Bonus video: