Skoplje: Na protestima opozicije 10.000 ljudi

Najavljeno je da će poslije Nove godine biti organizovani novi masovni protesti širom zemlje i da će biti osnovan narodni parlamenti
0 komentar(a)
Skoplje, Makedonija, Sobranje, Protest, Foto: Beta/AP
Skoplje, Makedonija, Sobranje, Protest, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.12.2012. 17:17h

Unija socijaldemokrata Makeodnije (SDSM) i njeni koalicioni partneri na protestima održanim u centru Skoplja ispred zgrade vladajuće partije VMRO-DPMNE okupili su oko 10.000 demonstranata i najavili nastavak masovnih protesta poslije Nove godine.

Lideri opozicije istakli su da vlast Makedonije ne radi za dobrobit naroda nego za vlastite interese, javila je Anadolija.

Lider SDSM Branko Crvenkovski izjavio je da vlast već sedmu godinu uništava Makedoniju i budućnost makedonoskog naroda.

"Pitaju nas zašto ne protestujemo ispred zgrade parlamenta ili ispred zgrade vlade. Pa, mi već sedam godina nemamo ni vladu ni premijera. Imamo samo jednopartijskog premijera. Ako želite dobiti posao, morate položiti zakletvu u ovoj zgradi. Takođe, odavde kontrolišu i medije u zemlji. Ostala je još samo opozicija koja se protivi privatizaciji cijele države”, rekao je Crvenkovski.

On je najavio da će poslije Nove godine biti organizovani novi masovni protesti širom zemlje i da će biti osnovan narodni parlamenti.

Lider Liberalno-demokratske partije Andrej Jirinovski poručio je da se iz zgrade partije VMRO-DPMNE upravlja državom, a ne putem parlamenta.

"Iz ove zgrade, upravlja se ovom zemljom, ali i to će uskoro prestati”, kazao je Jirinovski.

Osim opozicionih lidera i brojnih pristalica opozicije, protestima su prisustvovali i bivši premijer Makedonije Ljupčo Giorgievski, kao i lideri manjih opozicionih partija.

Bonus video: