provjeravaju se veze

Uhapšen krijumčar droge, poslovao sa Šaričem i Keljmendijem?

Kako piše beogradski list, važi za jednog od organizatora krijumčarenja narkotika iz Novog Pazara, preko BiH u Hrvatsku
105 pregleda 3 komentar(a)
Fukuoka, Japan, Foto: Travelphoto.net
Fukuoka, Japan, Foto: Travelphoto.net
Ažurirano: 25.12.2012. 10:49h

Državljanin Srbije koji je sa još četvoricom saučenika uhapšen u japanskoj luci Fukuoka zbog krijumčarenja 110 kilograma droge identifikovan je kao Mensur Bibić (51) iz Novog Pazara, a kako „Blic“ saznaje, srpska policija trenutno provjerava njegove veze s dvojicom balkanskih narko-bosova Darkom Šarićem i Naserom Keljmendijem.

Do sada se u Srbiji protiv Bibića nije vodio krivični postupak zbog trgovine drogom. Međutim, uočeno je da je uvijek bio u društvu novopazarskih dilera, a prema podacima MUP, važi za jednog od organizatora krijumčarenja narkotika iz Novog Pazara, preko BiH u Hrvatsku.

Pretpostavlja se da je posao sa drogom razgranao i ka drugim evropskim zemljama.

Ime Bibića vezuje se i za prevare radnika i falsifikovanje isprave, pošto je policija Republike Srpske prije dvije godine utvrdila da je vlasnik firme „Nahil“ i da se krije iza imena Denis Čoković.

Ime Bibića vezuje se i za prevare radnika i falsifikovanje isprave

On je osumnjičen da je od februara do jula 2012. tražio od radnika da mu na račun uplate odgovarajuće sume kao depozit za rad u Dubaiju, a da nije poštovao odredbe ugovora. Na ovaj način prevario je radnike za više od 200.000 konvertibilnih maraka.

Krijumčario akciznu robu

Protiv Mensura Bibića podnešeno je nekoliko krivičnih prijava, od kojih se jedna odnosi na krijumčarenje akcizne robe u 2000, a sumnjičen je i za nasilničko ponašanje i kršenje saobraćajnih propisa.

Preporučujemo za Vas