Perović: Presuđeno mi je zbog angažmana u standardizaciji crnogorskog jezika

Apelacioni sud je odbio žalbu prof.Milenka Perovića i potvrdio presudu Osnovnog suda iz marta
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2012. 17:54h

Profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Milenko Perović izjavio je danas da presuda protiv njega po privatnoj tužbi bivšeg asistenta ima političku pozadinu.

"Presuđeno mi je davno, kada sam prihvatio da budem predsjednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika", rekao je Perović za agenciju Beta.

Apelacioni sud u Novom Sadu naložio je Peroviću da isplati 350.000 dinara (oko 3.100 eura) na ime duševnih bolova, povrede časti i ugleda i povrede prava ličnosti bivšeg asistenta Slobodana Sadžakova, rečeno je danas agenciji Beta u Apelacionom sudu.

Taj sud odbio je Perovićevu žalbu i potvrdio presudu Osnovnog suda iz marta ove godine, a profesor je obavezan i da plati sudske troškove.

Profesor etike Milenko Perović i pravosnažno osuđen zbog mobinga >>>

Profesor etike, Milenko Perović, osuđen zbog mobinga, ne želi da komentariše

Za Milenka Perovića presuda za mobing predstavlja politički progon

Nastavnici i saradnici: Milenko Perović nije sprovodio mobing

U sudu su istakli da je presuda po ovoj građanskoj parnici donijeta po Zakonu o obligacionim odnosima, a ne, kao što su pojedini mediji objavili, za mobing.

Sadžakov je Perovića optužio da ga je sprječavao da obavlja svoje radne dužnosti, da brani doktorat, kao i da mu je prijetio i ucjenjivao ga, nakon čega je Sadžakov ostao bez ugovora o radu.

Nakon presude u maju 2011. godine, Perović nije želio da bilo šta komentariše, ali je tada kazao da će se, "kada se slučaj potpuno pravno završi raspričati nadugo i naširoko”.

Tada je, na pitanje da li se njegova pozicija u okruženju promijenila od kada je bio u Komisiji za standardizaciju crnogorskog jezika, kazao:

"Ovdje nikada nije bilo lako biti Crnogorac, ali postaje sve teže i teže."

Milenko Perović je bio šef Katedre za filozofiju novosadskog Filozofskog fakulteta i predsjednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika.

Slobodan Sadžakov danas radi u biblioteci Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Bonus video: